Marcus Birro, jo Jesus DÖMDE VISST, och kristna hatar INTE för att de inte håller med dig

rom. 8 sons of GodMarcus Birro verkar i Nyheter 24 gå till angrepp mot hela den kristenhet i Sverige som har synpunkter på att han ska börja arbeta som skribent i den kristna tidningen Inblick och vara medarbetare på kristna Kanal 10, trots att han har ett förhållande med en annan mans fru, och trots att han svär och skriver “F*** Y**” till människor och ber dem DÖ. Det är obegripligt att inte Birro förstår det olämpliga med den kombinationen. Förstår han inte att kristna vanligtvis har Bibeln som sin ledstjärna och att de därför har all rätt att naturligt reagera på synden här i världen eftersom Jesus har omvändelse som krav för frälsning? Det hjälper föga att FALSKT ANKLAGA dessa kristna för att hata (vilket är en grov synd eftersom den likställs med att mörda), och genom att vara en HYCKLARE som upprepade gånger menar att vi inte ska döma honom trots att han själv dömer andra. Frågan för många kristna handlar om hur i all sin dar det kan vara lämpligt att Birro skriver för kristen media samtidigt som han verkar tycka att det är fullständigt naturligt för kristna att synda och säga “F*** Y**” till sina medmänniskor samt be dom dö? Det har vi väl rätt att tycka utan att för den skull hata någon? Det skulle kännas främmande att läsa regelbundna artiklar i en kristen tidning från en skribent som har uppenbara problem med synd, och hur man lämpligen konverserar med andra människor.

Jag har tidigare haft stort medlidande för Birro, när han exempelvis förlorade ett av sina jobb bara för att han åt lunch med “fel” politiker, och för att ha kommit i skottgluggen för att han stått upp för orättvisor. Tyvärr känner jag inget medlidande i det här fallet när han går till anfall mot oskyldiga människor som uttrycker högst normala åsikter och farhågor.

Det här är problem som Birro borde gå till botten med innan han borde komma till tals som en skribent på en kristen tidning:

  • Inse att det inte är tänkt att vi kristna ska leva i laglöshet, och att det snarare fortfarande finns beteenden som betraktas som synd. Vi lever visserligen inte efter den judiska Toran med alla dess 600+ bud, men det finns fortfarande något som kallas “Det dubbla kärleksbudet” som handlar om att älska sin nästa som sig själv och att älska Gud över allting annat. Älskar man sin nästa som sig själv så vill man heller inte behandla någon medmänniska illa, och skulle man ändå göra det så handlar det om en överträdelse och alltså synd. De tio budorden är i princip detaljer i Det dubbla kärleksbudet. 
  • Budet “Du skall icke begå äktenskapsbrott” har du brutit.
  • Budet “Du skall icke ha begär till din nästas hus” har du brutit.
  • Du har även syndat genom att falskt anklaga en stor grupp människor för att HATA, trots att de bara har normala invändningar gentemot idén att en oomvänd svärande syndare ska få bli skribent på en kristen tidning
  • Du har även syndat genom att vara en hycklare, där du inte märker dina egna bjälkar i ögonen men upprepade gångar ber andra att inte döma dig medan du grovt dömer andra.
  • Du borde lära dig grunderna i den kristna läran, och det här med omvändelse. Det är stort jubel i himlen för varje människa som omvänder sig, eftersom den människan gått från andlig död till andligt liv. Utan omvändelse ingen frälsning för en syndare. (Birro påstår: “Men grejen är ju att det inte är Gud som ställer upp ramar och regler” – Finns inga synder i hans värld?)

Sen vet vi att hela listan kan raderas på ett ögonblick om man bekänner sina synder och omvänder sig, men i annat fall kvarstår hela listan. Birro frågar sig hur det är möjligt att “människor som säger sig älska det öppna samtalet, älskar öppenhet och som ser människas själ och inte enbart hans synder, väljer att vägra samarbete baserat på skvaller?”

Skvallret kontrollerades och visade sig bottna i sanning, och det som hänt håller väl Birro med om? Då handlar det väl inte längre om bara skvaller? Svaret på frågan om brist på samarbete bland kyrkorna finns förmodligen i 1 Kor. 5:11, som kristna ledare förmodligen tolkar som att de inte ska närmare umgås/samarbeta med någon som kallas broder och som lever i oomvänd synd. Det skulle ju ge ses som support för synd och skulle kunna komma andra svaga människor på fall.

Birro har helt fel när han påstår att Jesus aldrig dömde någon människa. Det gjorde han visst och han gjorde det t o m ofta. Han dömde t o m kvinnan som han räddade från stening trots att han sade till henne “Inte heller jag dömer dig”, för det var nämligen stening som han inte dömde henne till. Texten säger att Jesus avslutade händelsen med att säga “synda inte mer”, vilket självklart betyder att Jesus bedömde att kvinnan syndat. Vi är faktiskt tillsagda att döma, men då ska vi döma rättfärdigt. Inte orättfärdigt och hycklande som Birro.

Johannes 7:24 Döm inte efter skenet, utan fäll en rätt dom!

Matt. 7:5 Du hycklare, ta först bort bjälken ur ditt eget öga! DÅ KOMMER DU ATT SE SÅ KLART ATT DU KAN TA UT FLISAN UR DIN BRODERS ÖGA. 

Paulus ber oss döma de som står innanför – alltså kristna bröder och systrar. Lite surdeg syrar hela degen:

1 Kor. 5:2 Och ändå är ni uppblåsta. I stället borde ni ha blivit så bedrövade, att den som gjort sig skyldig till detta hade drivits ut ur er krets.3 JAG som är frånvarande till kroppen men närvarande i anden har för min del redan, som vore jag närvarande, 4 i vår Herre Jesu Kristi namn FÄLLT DOMEN över den som handlat så.—6 Ert skryt låter inte bra. Vet ni inte att lite surdeg syrar hela degen?—8 Låt oss därför hålla högtid, inte med gammal surdeg, inte med ondskans och elakhetens surdeg, utan med renhetens och sanningens osyrade deg. 9 I mitt brev till er skrev jag att ni inte skulle ha något att göra med otuktiga människor. 10 Jag menade inte alla otuktiga här i världen, inte alla giriga och utsugare och avgudadyrkare. Då måste ni ju lämna världen.11 Jag skriver nu till er att ni inte skall umgås MED NÅGON SOM KALLAS BRODER, om han är otuktig, girig eller avgudadyrkare, förtalare, drinkare eller utsugare. Inte heller skall ni äta tillsammans med en sådan. 12 Hur kan det vara min sak att döma dem som står utanför? ÄR DET INTE DEM SOM STÅR INNANFÖR NI SKALL DÖMA? 13 Dem som står utanför skall Gud döma. Driv ut ifrån er den som är ond!

Vi kristna är tillsagda att vara människofiskare och det inkluderar att försöka få människor att vända om från sin synd. Det är det absolut första steget mot få sina synder renade och bli pånyttfödda. Gud förlåter oss inte i vår synd, men han är mycket villig att förlåta om vi verkligen menar vår omvändelse. Om man som kristen menar att man har råd att varva rättfärdighet och orättfärdighet (och att den synd man håller på med inte alls är någon synd), så är man illa ute eftersom man då tjänar två herrar. Älskar vi vår nästa så vill vi inte dunka den andre i ryggen och säga “allt är väl”, om allting inte alls är väl utan snarare på väg till fördärvet. Våra själar står på spel.

Jak. 5:19 Mina bröder, om någon bland er kommer bort från sanningen och någon för honom tillbaka,20 så skall denne veta att den som återför en syndare från hans villoväg frälser hans själ från DÖDEN och överskyler många synder.

Jud. 1:22 Sådana som tvivlar skall ni vara barmhärtiga mot 23 och frälsa genom att rycka dem ur elden. Mot andra skall ni också vara barmhärtiga, dock med fruktan, så att ni till och med avskyr deras livklädnad som är nersmutsad av köttet.

Den helige Ande hjälper oss på vägen!

TILLÄGG 10/7 2015

Birro skriver till Hänt-bloggen:

“Just nu förlorar jag flera jobb inom kristenheten pga rykten och diverse blockeringar av mäktiga politiker gentemot media. Jag hade påbörjat min skilsmässa när vi träffades som vänner och när vi upptäckte att vi hade känslor för varandra berättade Michaels detta för sin man och sade att hon ville skiljas, den skilsmässan har påbörjats. Vem dömer och varför? Vem kastar första stenen?”

Rykten? Skvaller? Om att Birro har ett förhållande med en annan mans kvinna? Men det har ju även Birro själv erkänt, så varför benämna denna sanning som rykten och skvaller? För att det ska låta värre? Birros förklaring för det inträffade ursäktar ingenting och ändrar inte på sanningen att han har ett förhållande med en annan mans kvinna. Vem dömer och varför? Vi kristna dömer eftersom Bibeln ber oss att döma  – om vi tar bort våra egna flisor ur ögonen och om vi dömer rättfärdigt. På de grunderna får vi alltså döma.

Birros kriver på sin Facebook:

“Alla skyddar sina skenheliga ryggar så fort de kan.—
Så på grund av detta skvaller har jag nu förlorat de sista jobb jag hade efter den vinter när jag jagades som en hund efter att ha ätit lunch med folkvalda. Då vände jag mig till mina kristna syskon och nu väljer de att skicka ut mig ur alla sammanhang baserat på något de läst i veckopressen.
Jag minns hur förskräckta mina kristna vänner var då. Nu skickar de ut mig i kylan. På grund av något de läst i Hänt Extra.
Nu är det dem som älskar att känna min kropp slitas i stycken mellan sina tänder.
Hur känns det? Älskar ni känslan?
Hur ni bygger era lögner med lögner.
Jag gratulerar SD, tack alla fiiiiina ex, gratulerar alla jävlar som i hemlighet njutit av att se mig få stryk, gratulerar alla skenheliga kristna (Nasrin och andra) som är så modiga och så säkra på sig själva att de kan fördöma en broder, skitsnackare, dösnackare, och alla fina kristna som effektivt gömmer sina egna skavanker och älskar att leta bjälkar i sin broders öga.”

Det här bekräftar att Birro inte ens är i närheten av en omvändelse eftersom han inte verkar tycka att han syndar, och att det snarare omgivningen som det är fel på och som borde omvända sig för att de dömer honom baserat på skvaller. Men återigen, varför benämna det som skvaller? Det är ju en bekräftad sanning som vi bedömer och ingen påhittad och osann historia. Det skulle heller inte bli ett så stort hallå om det inte vore för de risker om Inblick och Kanal 10 står inför genom att välkomna en oomvänd och svärande syndare som en medarbetare. I det föregående inlägget så reagerade jag på att Birro falskt anklagade kristna för att HATA honom, och i det här inlägget fortsätter han att anklaga kristna för att ÄLSKA att se honom lida. Samt att kristna vänner bygger sina lögner med lögner. Vilka lögner? Nej, jag tycker verkligen inte det är trevligt att se någon lida, men även Gud “agar” för att få människor på en bättre väg. Jag sörjer över den tillgång som Birro skulle kunna ha varit, och som han i dagsläget inte kan vara eftersom han hellre placerar sig i surdegen.

När ska du sluta falskt anklaga dina bröder och systrar för något som de är oskyldiga till? Du måste väl låta oss reagera över prospektet att en person som säger sig vara kristen ska få stort utrymme i tidningen Inblick och på Kanal 10? Tänker du använda de forumen för vidare attacker mot andra kristna, och tänker du fortsätta att svära och använda fula ord även där? Tänker du kanske t o m lära ut att det inte är en synd att ha ett förhållande med en annan mans kvinna, alternativt att det visserligen ÄR en synd men att det inte är någon större fara eftersom alla ändå syndar och vi är ändå alltid förlåtna för att vi är kristna?

Det här med flisor och bjälkar i ögonen använder syndare ideligen för att försvara sin synd och normalisera den. De vill inte se att Jesus faktiskt säger i Matt. 7 att vi borde ta bort flisan ur vårt eget öga SÅ ATT VI KAN SE KLART OCH SÅ KUNNA DÖMA ANDRA. När Birro därför dömer Nasrin för att vara skenhelig så ger jag inte mycket för det med tanke på den bjälke som Birro har i sitt eget öga.


Editor's Picks