Mordet på Olof Palme, eller konspirationen att han flydde landet

mark twainOlof Palme och obesvarade frågor

Det enda vi vet säkert om händelsen kring Sveriges statsminister Olof Palme den 28 februari 1986 är att den officiella historien inte är korrekt samt att den innehåller en lång rad anomalier, motsägelser, absurditeter, lögner samt alldeles för många personer i nyckelpositioner som gjort allt för att se till att mysteriet inte ska lösas. Vi kan inte ens med säkerhet veta att han utsattes för ett mord. Hans Holmér uttryckte: “Om sanningen om mordet skulle komma fram så skulle det sända chockvågor genom det svenska samhället” och den blivande statsministern Ingvar Carlsson sade spontant under mordnatten “Det är nog bäst att svenska folket inte får veta hur det här gått till”. Även Carl Lidbom uttryckte samma uppfattning.

Claes Hedbergs bok “En oväntad vändning” kan köpas här på Bokus. Även om det finns en lång rad andra lysande böcker i ämnet som tidigt klargjort saker och ting om mordet, så är det Hedbergs bok som knyter ihop alla lösa trådar och leder oss fram till den enda rimliga slutsatsen – att det hela var planerat. När man sedan tidigare framför allt läst Sven Anérs böcker så framkommer en bild där familjen Palme haft förkännedom om attacken samt for med osanningar efteråt där de antingen motsade sig själva eller hävdade saker som inte passade med övrig fakta. Den yngste sonen Mattias (17 år) erkände även att han talat osanning de första åren gällande omständigheterna när han först fick kännedom om mordet på den plats där han befann sig i alperna samt hur han tog sig hem till Sverige.

Eftersom den eventuella förkännedomen inte gärna kan lösas med tanken att familjen skulle ha accepterat ett planerat mord på sin egen familjemedlem, så måste det rätta svaret sökas på något annat sätt. Olof Hedberg förklarar på vilket sätt och alla frågorna skingras raskt! Tyvärr förstår inte folk på gatan ens att det förekommer stora hål och felaktigheter i den officiella historien, så för dem finns inga problem som behöver lösas. De kanske inte ens känner till att Lisbeth hade en sorts kappa på sig under mordtillfället, och en helt annan när hon kom fram till sjukhuset. De kanske heller inte känner till att två ambulanser var inblandade i fallet och att båda transporterade Palme till sjukhuset (!). En av ambulanserna kördes av en sjukvårdare som även hade en central roll som sjukvårdare vad gäller den spontana och tragiska lastbilsstölden på Drottninggatan april 2017. Han deltog även i ett TV-program efteråt där han bl. a. förklarade hur Centralbadet använts som uppsamlingsplats.

I boken “En oväntat vändning” av Claes Hedberg så lyfter han fram spåret att Olof Palme inte blev mördad utan i stället valde att fly bort (som en hjälte) i stället för att tyna bort som en eventuell aidssjuk, alzeimerdrabbad och hatad man (spekulationer även om det går att hitta stöd för allt). Han visar även hur den officiella tidslinjen inte håller.

Exempel på frågor som tas upp i boken:

  • Hur kommer det sig att Hans Holmér påstår sig ha sovit över på ett hotell i Borlänge trots att hotellet bekräftar att så inte var fallet och trots att Holmérs chaufför förklarat att han (chauffören) skjutsat runt Holmér (liksom Carl Lidbom) i Stockholm under mordnatten och t o m befann sig på Sveavägen när skotten föll?
  • Hur kom det sig att biobesöket officiellt var “spontant” trots att Mårten långt innan  berättat för vänner att han skulle komma att bli upptagen just den kvällen pga biobesök?
  • Hur kommer det sig att någon fem timmar innan mordet raderar det känsliga Harvardärendet (som är till Palmes nackdel) ur Länsskatterättens låsta arkiv, liksom Palmes skriftliga överklagande?
  • Hur kommer det sig att det vimlar av män med walkie talkies på och kring mordplatsen timmarna innan mordet?
  • Hur kommer det sig att två ambulanser bevisligen var inblandade i att köra Olof Palme till Sabbatsberg, trots att Palme självfallet inte kan befinna sig i två ambulanser samtidigt?
  • Hur kommer det sig att Mårten direkt efter mordet åker till föräldrarnas bostad i Gamla Stan – samt ber att grannen ska hålla tyst om det – i stället för att snabbt bege sig till sjukhuset?
  • Hur kan det slumpa sig så att Lisbeth Palme på Sabbatsberg undersöks av sin egen svåger (dermatologie professor)?
  • Udda också att Lisbeth endast 8 timmar efter skotten ringer och bokar Arja Saijonmaa för att sjunga på Palmes begravning.
  • Hur kommer det sig att beslutsfattande personer valde att dröja extremt länge med att informera andra polisenheter om mordet, liksom att ordna avspärrningar i trafiken, trots vetskapen att det handlade om landets statsminister? Framför jämfört med händelsen vid Drottninggatan 2017 där helikoptertrafik cirkulerade över platsen både innan och efter, samt med tågtrafik som stoppades ända fram till Uppsala kort tid efter upplysningen att en person stulit en lastbil och kört omkring med den bland människor.
  • Hur kommer det sig att ett franskt regeringsplan befann sig på Dala Airport och lyfte under hemlighetmakeri timmarna efter mordet, varpå äntligen rikslarm utlystes att statsministern mördats (då planet var i luften)?
  • Hur kommer det sig att så mycket material hemligstämplats, trots att det inte borde finnas något som behöver döljas avseende t. ex en vanlig dödsattest?
  • Hur kommer det sig att Carl Lidbom så lägligt blev ansvarig för en SÄPO-utredning  året efter mordet? Ja, storspionen Stig Bergling rymde, men var inte det bara ett svepskäl? Strax efter utnämnandet började viktiga handlingar kring mordet att försvinna spårlöst för att aldrig mer återfinnas.etc

Prov. 18:13 He that answereth a matter BEFORE he heareth it, it is folly and shame unto him.

Flere föredrag. Den mest utförliga är den tredje i listan.


Editor's Picks

Editor's Picks