Nelson Mandela ingen FÖREBILD eller hjälte

Vi bör inte ta Mandela som förebild i våra liv. Jag tror vilken medelsvensson som helst levt ödmjukare liv än Nelson Mandela under sitt liv. Se min tidigare artikel här. (Artikel i tidningen Dagen härhär , här och här.) Intressant artikel här 

Förutom vikten att motverka apartheid så är det inte många åsikter som jag delar med Mandela. Förhoppningsvis har de flesta människor en slags spärr som gör att de inte mördar och terroriserar, men Mandela verkar inte ha haft en sådan spärr eftersom han erkänt sig skyldig till en lång rad terrordåd där flera oskyldiga barn och vuxna mördats, och han gifte sig t o m med en kvinna som verkar haft en förkärlek till necklacing. Nelson Mandela har gjort mer ont mot sina medmänniskor än de flesta. ANC har ansetts vara en terrororganisation av ett flertal länder, och Mandela startade en sektion inom ANC som speciellt sysslade med terrorverksamhet för kampen mot apartheid. Mandela är värd varje år i fängelse för det han gjort, och från mig får han ingen sympati. I en del andra länder så hade han fått dödsstraff för det som han gjort sig skyldig till, men i Sydafrika så erbjöds han i stället att slippa fängelset (t ex 1985) om han bara bekräftade att han inte längre ämnade syssla med våld och terror. Vårt helgon Mandela vägrade att gå med på detta och fortsatta därför att vistas i fängelse – och massmedia har hela tiden upphöjt honom till skyarna och nästan ställt honom på en plats strax under Jesus. Även kristna har gått på propagandan om helgonet Mandela och sprider den vidare, och de kanske inte ens är medvetna om Mandelas åsikter om abort (ok till v. 20, såvida inte barnet är handikappat då det är ok att avbryta graviditeten när som helst), samkönade äktenskap (Mandela såg till att rätten fördes in i grundlagen), att Israels agerande jämförs med apartheid, etc.

Apartheid är fel, och våld och attacker mot svarta är fel, men visst är det väl precis lika fel att våldta och mörda vita? Precis som i USA är det vanligast att svarta mördar andra svarta, och antal mord som kan härröras till just apartheid/rasism var inte särskilt många i Sydafrika innan 1994 (i jämförelse med det som skulle komma efter 1994), även om varje fall är tragiskt i sig. Så har Mandela lyckats reducera våld och mord? Nej, tvärt om. Statistiken för Sydafrika är bedrövlig och har förvärrats sedan Mandelas styre. Genocide Watch:

 “I would kindly like to inform you about the ongoing white genocide in the Republic of South-Africa. Since 1994, the end of the so-called Apartheid, whites people, especially white farmers, have been subject to extremely brutal and racist murders. About 50 people on average are murdered in South-Africa per day, of which at least 20 of them are whites(95+ % black on white murder rate). Please take into consideration that white people make up only 9% (4 500 000) of the demographics in South-Africa and therefore the white murder rate in South-Africa is quite significant. (read more – warning: contains pictures of violently murdered children and grown-ups)”

Massmedia är förstås ointresserade av att göra artiklar om de vitas fruktansvärda situation i Sydafrika sedan 1994, och att ca 750.000 vita medelklassinvånare flytt landet. Förmodligen för att det skulle rucka på Mandelas gloria.

Mandela har sagt många visa och ödmjuka ord, men det har även Arafat och Castro – som imponerade stort på Mandela.


Editor's Picks