Att förneka att Jesus KOMMIT I KÖTTET (blivit människa) är av antikrists ande

Om vi vägrar att tror att Jesus är JAGÄR så dör vi i våra synder

Det är helt livsavgörande att vi accepterar att Jesus är den han säger att han är så detta ämne är väl värt att studera. Din själ kan hänga på detta så det är alltså ytterst olämpligt att intala andra att det inte spelar någon roll hur vi ser på Jesu gudom bara vi “tror” på honom och läser Bibeln.  Det är Satan som vill få oss att tro att Jesus inte är Gud, eftersom han (Satan) mycket väl vet att förnekande av Jesu gudom innebär förlorade själar.

Joh. 8:23 Han sade till dem: “Ni är nerifrån, jag är ovanifrån. Ni är av den här världen, jag är inte av den här världen. 24 Därför sade jag till er att ni kommer att dö i era synder. Ty om ni inte tror att JAG ÄR, skall ni dö i era synder.”

Detta sade Jesus till fariséerna och de trodde som bekant inte att Jesus var vare sig Messias eller gudomlig på minsta vis. Jesus sa också “Ni känner varken mig eller min Fader. Om ni kände mig, skulle ni också känna min Fader”. Jesus likställer sig alltså med sin Fader (som han också gör på flera andra ställen) eftersom han menar att de faktiskt skulle ha känt Fadern om de bara lärt känna honom – JESUS. Det är alltså inte nog med att Jesus använder Guds namn JAGÄR i sitt yttrande om sig själv, utan han placerar sig som en auktoritet ihop med sin Fader. Han säger att det är HANS Fader – Jesus Fader – och att människor riskerar att dö i sina synder om de inte tror att JAGÄR. Allt detta är ju mer än tillräckligt för fariséerna att kunna anklaga honom för hädelse eftersom en vanlig människa aldrig kan likställa sig med den ende Guden (som de menade att Jesus gjorde) men ännu var stunden inte inne för hans död och vi kan läsa “Men ingen grep honom, eftersom hans stund ännu inte hade kommit”.

Det är alltså helt väsentligt att tro att Jesus är JAGÄR! Ihop med att leva heligt så finns det inget viktigare! Detta uttryck används vid flera tillfällen i NT men Jesus är den enda som applicerar uttrycket direkt på sig själv, och dessutom på ett sätt som endast kan tolkas på ett sätt. Han säger att han är Gud! Du kan läsa mer om uttrycket i min bloggartikel här. En jude skulle akta sig noga för att ens komma i närheten av att använda Guds namn på sig själv eftersom det skulle likna hädelse, och “JAGÄR” kan inte komma närmare Guds hebreiska “JAGÄR-namn” från 2 Mosebok.

2 Mos. 3: 13 Då sade Mose till Gud: “När jag kommer till Israels barn och säger till dem: Era fäders Gud har sänt mig till er, och de frågar mig: Vad är hans namn? vad skall jag då svara dem?” 14 Gud sade till Mose: “Jag är den Jag Är.” Och han sade vidare: “Så skall du säga till Israels barn: Jag Är har sänt mig till er.”

Det Jesus säger är alltså att vi måste TRO ATT HAN ÄR GUD (en andlig gudamakt som kommit i köttet) för annars kommer vi att dö i våra synder. Vi måste tro att Gud, i form av en människa, kommit ner på jorden och dött för våra synder! Det räcker heller inte att ha en ljummen tro att Jesus är Gud utan han säger också i samma andetag “Jag är världens ljus. Den som FÖLJER mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus”. Det krävs alltså inte bara en tro utan vi måste också FÖLJA honom, och det betyder att vi måste LYDA honom, vilket innebär att vi måste bära vårt kors och undvika att synda. Jesus, med den Heliga Andes hjälp leder ju oss BORT från synd, men då måste vi välja att lyda anden  i stället för köttet.

När Jesus får frågan vem han är svarar han “Begynnelsen”. Det går ihop bra med alla de verser som säger att Jesus var med Fadern ända från begynnelsen och att JESUS är den som skapade världen, samt att INGENTING fanns före honom. Lär mer om Jesus som skapare i min blogg artikel här. Jesus säger också till fariséerna: “När ni har upphöjt Människosonen, skall ni förstå att Jag Är “. Den upphöjelse som Jesus talar om är hans död på korset:

Joh. 3:13 Ingen har stigit upp till himlen utom han som kom ner från himlen, Människosonen som är i himlen.14 Och liksom Mose upphöjde ormen i öknen, så måste Människosonen bli upphöjd,15 för att var och en som tror på honom skall ha evigt liv. 16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.—18 Jag talar inte om er alla. Jag vet vilka jag har utvalt. Men Skriften skall fullbordas: Den som åt mitt bröd lyfte sin häl mot mig.19 Jag säger detta till er redan nu, innan det sker, för att ni skall tro, när det har skett, att JAG ÄR

Efter döden på korset ska det alltså bli bekräftat att Jesus är JAGÄR och det beror på att förhänget i templet rämnade och Jesus UPPSTOD efter tre dagar och lämnade efter sig en tom grav! Jesus bevisade att han ÄR gudomlig och han ÄR den han alltid sagt sig vara. I stället för att Jesus och hans lära dog ut med honom så spreds hans lära runtom vår jord, och så fortsätter det än idag. Jesus säger i samma kapitel (Joh.8):

“Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar”

“Var och en som gör synd är syndens slav”

“Den som bevarar mitt ord skall aldrig någonsin se döden”

Jag Är, redan innan Abraham blev till”

Det var när han kom till den sistnämnda kommentaren som fariséerna tog upp stenar för att döda Jesus, eftersom de mycket väl insåg vad det var Jesus ville säga med hans evinnerliga “JAGÄR-etikett” på sig själv. Om Jesus inte är Gud så skulle det ha varit oerhört klantigt av honom att gång på gång säga JAG ÄR om sig själv, och framför allt “Jag Är, redan innan Abraham blev till”. Han säger alltså inte “jag var” utan JAG ÄR, och detta INNAN en person som levde för flera hundra år sedan ens fanns! Jesus gjorde dubbelfel enligt judarna, och för dem stod det helt klart att han gjorde sig själv till Gud, vilket de även säger rent ut.

Antikrist ande har den som förnekar att Jesus är kommen i KÖTTET (blivit människa)

Johannes varnar för falska profeter som lär ut att Jesus inte är kommen i köttet. Dessa falska profeter lär alltså ut att Jesus inte är Messias OCH/ELLER att Jesus inte är Gud. Båda varianterna är alltså lika bedrägliga och farliga och är ofta kombinerade med varandra – dock inte alltid. De som vägrar att acceptera Jesu gudom har rebelliska hjärtan och vill inte böja sig ner inför den ende Guden och föredrar att gå sina egna vägar. Eftersom de inte tror att Jesus är Gud har de därför en ANNAN Gud, och de är ytterst ointresserade av att lyssna till argument och verser som visar på Jesu gudom. Detta innebär att de bryter mot det första budet som lyder “Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig”. Många har lärt upp sig (ofta genom att studera på Jehovas Vittnens hemsidor eller websidor for muslimer) att hitta lämpliga ursäkter och argument för att komma runt verser som pekar på att Jesus är Gud, men de är inte lika intresserade att kolla upp om dessa ursäkter håller inför granskning och om de blivit refuserade.   

Joh. 3:1 Ty många falska profeter har gått ut i världen. Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, SOM KOMMIT I KÖTTET, han är från Gud, och varje ande som inte bekänner Jesus, han är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen.

2 Joh.1:Ja, detta är kärleken: att vi lever efter hans bud. Detta är det bud ni har hört från början, att ni skall leva i kärleken.7 Ty många bedragare har gått ut i världen, och de bekänner inte att Jesus är Kristus, SOM HAR KOMMIT I KÖTTET. En sådan är Bedragaren, Antikrist. Se till att ni inte förlorar det vi har arbetat för utan får full lön. Den som inte förblir i Kristi lära utan går utöver den, han har inte Gud. Den som förblir i hans lära har både Fadern och Sonen. 10 Om därför någon kommer till er och inte för med sig denna lära, så skall ni inte ta emot honom i ert hem eller hälsa honom välkommen.

Hur kan vi vara säkra på vad som syftas på vad gäller att “komma i köttet”? Vi kan låta Johannes själv förklara vad han menar med uttrycket:

Joh. 1:1 I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud (theon), och ORDET VAR GUD (theos)Han var i begynnelsen HOS GUD (theon). Genom honom har allt blivit till, och utan honom har inget blivit till, som är tillI honom var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.En man trädde fram, sänd av Gud. Hans namn var Johannes. Han kom som ett vittne för att vittna om ljuset, för att alla skulle komma till tro genom honom. Själv var han inte ljuset, men han kom för att vittna om ljuset. Det sanna ljuset, som ger ljus åt alla människor, SKULLE NU KOMMA TILL VÄRLDEN10 Han var i världen och VÄRLDEN HADE BLIVIT TILL GENOM HONOM, och världen kände honom inte. 11 Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom. 12 Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. 13 De är inte födda av blod eller av köttets vilja eller av någon mans vilja utan av Gud. 14 Och ORDET BLEV KÖTT OCH BODDE BLAND OSS,[a] och vi såg hans härlighet, en härlighet som den Enfödde har av Fadern, och han var full av nåd och sanning.15 Johannes vittnar om honom och ropar: “Det var om honom jag sade: Han som kommer efter mig är före mig, eftersom han var FÖRE mig.” 16 Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd. 17 Ty lagen gavs genom Mose, nåden och sanningen kom genom Jesus Kristus. 18 Ingen har någonsin sett Gud (theon). Den Enfödde, som själv är Gud,[b] och är hos Fadern, har gjort honom känd.

a) Jämför gärna med 2 Mos. 25 där det står hur GUD uppenbarade sig för folket i templet.

Hebr. 5:Och på samma sätt var det med Kristus. Han tog sig inte värdigheten som överstepräst, utan fick den av honom som sade: Du är min Son, jag har i dag fött dig.Han säger också på ett annat ställe: Du är präst för evigt, på samma sätt som Melkisedek.Medan han levde här i KÖTTET, ropade han högt under tårar när han bad och åkallade den som kunde rädda honom från döden, och han blev bönhörd och tagen ur sin ångest.

1 Tim. 3:13 De som sköter sin tjänst väl vinner en aktad ställning och får stor frimodighet i tron på Kristus Jesus. —15 Men om jag dröjer skall du veta hur man bör förhålla sig i Guds hus, som är den levande Gudens församling, sanningens pelare och grundval. 16 Och erkänt stor är gudsfruktans hemlighet: Han som blev uppenbarad I KÖTTET, bevisad rättfärdig genom Anden, sedd av änglarna,predikad bland folken, trodd i världen, upptagen i härligheten.

Hebreerbrevet 2:14 Eftersom nu barnen hade fått del av kött och blod, fick han på liknande sätt del av KÖTT och blod, för att han genom sin död skulle göra den maktlös som hade döden i sitt våld, det vill säga djävulen

Hebreerbrevet 10:20 på den nya och levande väg som han har öppnat för oss genom förlåten, det vill säga sitt KÖTT.

Joh. 6:51 Jag är det bröd som ger liv, det bröd som har kommit ner från himlen. Den som äter av det brödet skall leva i evighet. Och brödet jag ger är mitt KÖTT, för att världen skall leva.”52 Judarna började då tvista med varandra och säga: “Hur kan han ge oss sitt kött att äta?” 53 Jesus svarade: “Amen, amen säger jag er: Om ni inte äter Människosonens kött och dricker hans blod, har ni inte liv i er54 Den som äter mitt kött och dricker mitt blod har evigt liv, och jag skall låta honom uppstå på den yttersta dagen55 Ty mitt kött är verklig mat och mitt blod är verklig dryck. 56 Den som äter mitt kött och dricker mitt blod förblir i mig och jag i honom. 57 Liksom den levande Fadern har sänt mig, och jag lever därför att Fadern lever, så skall också den som äter mig leva därför att jag lever.58 Detta är det bröd som har kommit ner från himlen. Det är inte som det bröd fäderna åt och sedan dog. Den som äter detta bröd skall leva i evighet.”

Att Jesus är GUDS ORD (logos) står klart, tack vare Johannes alla detaljer. Detta ORD var alltså GUD själv och levde ibland oss och detta ORD var i begynnelsen hos Gud. Genom ORDET har allt blivit till. Jesus är ORDET!

Upp. 19:11 Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och han dömer och strider i rättfärdighet. 12 Hans ögon var som eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor. Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv. 13 Han var klädd i en mantel som hade doppats i blod, och det namn han har fått är “GUDS ORD” (logos).14 De himmelska härarna följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt, rent linnetyg. 15 Och ut ur hans mun kom ett skarpt svärd, som han skall slå folken med, och han skall styra dem med järnspira, och han trampar Guds, den Allsmäktiges, stränga vredes vinpress. 16 Och på sin mantel och på sin höft har han ett namn skrivet: “Konungarnas Konung och herrarnas Herre.”


Editor's Picks