Lena Philipsson – förvånad över att Domkyrkan agerar emot synd?

I våras spelades ett visst avsnitt av programmet Konstkuppen in i Skara domkyrka där Lena Philipsson är programledare. (Se mer i Aftonbladet.) Ett ungt homosexuellt par vigdes framför en altartavla föreställande hbt-personer i paradiset och efter inspelningen skänktes tavlan av konstnären Elisabeth Ohlson-Wallin som en gåva till kyrkorådet i Skara.

Hör och häpna: Trots att tavlan  har ett motiv bestående av syndare (personer som lever ut sin homosexualitet) och ett tema med poängen från konstnären att oomvända syndare kommer in i Guds rike så tackar Domkyrkan NEJ till gåvan. De vill alltså inte att en stor ALTARTAVLA som HYLLAR SYND ska finnas längst fram i kyrkan så att alla besökare ska kunna beskåda den under tiden som söndagspredikningarna pågår. Är detta någonting att förvåna sig över? Är det inte just kyrkans uppgift att förutom att sprida Guds kärlek också predika OMVÄNDELSE och att synd leder till andlig DÖD? Ändå kliar sig Lena Philipson i huvudet och verkar förbryllad över att kyrkan tackat nej till denna gåva som uppmuntrar människor att synda och därmed bli för evigt separerade från Gud. Att utlevd homosexualitet är livsfarligt både i denna världen och nästa kan du läsa här.

Om Skara Domkyrka skulle göra en tavla med innebörden att ett äktenskap är till för att vara mellan en man och en kvinna, och att utlevd homosexualitet riskerar ett förkortat liv här på jorden pga könssjukdomar och i slutänden ANDLIG DÖD, skulle RFSU då tacka för gåvan och sätta upp den i sina kontorslokaler? Det tror jag knappast. Däremot tror jag kvällstidningarna med glädje skulle ta upp denna “kränkning” som Skara Domkyrka i så fall skulle göra sig skyldiga till. Den osynliga regeln är att det är tillåtet att ha vilka åsikter som helst om ämnet homosexualitet, såvida du inte har åsikten att enkönade äktenskap är fel förstås. Där går gränsen, och det hjälper inte att du vill lyda GUD mer än människor och använda Bibeln som ditt rättesnöre.

Bra gjort Skara Domkyrka att stå upp för BIBELN, för GUD och för LJUSET i stället för populära åsikter bland dödliga människor! Det skulle verkligen kännas konstigt om man som kristen skulle besöka en kyrka och tvingas beskåda en sådan altartavla föreställande homosexuella som syndar, och samtidigt lyssna på prästen som läser nedanstående från Bibeln:

3 Mosebok 18:22 Du skall inte ligga med en man som en man ligger med en kvinna. Det är avskyvärt.

Rom. 1: 23 De bytte ut den odödlige Gudens härlighet mot bilder av dödliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. 24 Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar. 25 De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evigheter, amen.26 Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det ONATURLIGA. 27 På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män (arsenes) bedrev otukt med män (arsenes) och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse28 Och eftersom de inte ansåg det vara något värt att ha kunskap om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag, så att de gjorde sådant som är MOT NATUREN.

1 Tim. 1:Men vi vet att lagen är god, om man brukar den rätt och inser att den inte är till för rättfärdiga utan för laglösa och upproriska, gudlösa och syndare, oheliga och oandliga, för dem som misshandlar sin far och mor, för dråpare, 10 för dem som utövar otukt och homosexualitet (arsenokoitai ) för slavhandlare, lögnare, menedare och för alla som står emot den sunda läran – 11 detta enligt det evangelium om den välsignade Gudens härlighet, som har anförtrotts åt mig.

Passar det inte någon att det finns församlingar som bygger kyrkor för att predika Guds ord ifrån BIBELN, så finns inga tvång att besöka dessa kyrkor eller skicka gåvor till dem. De predikar inte hat utan kärlek. Som kristen vill vi inte att någon ska gå förlorad och det är därför vi predikar omvändelse från synd. Det är svårt att förstå varför människor är förvånade över att bibeltroende kristna just vill använda sina kyrkor för att predika från BIBELN.

Och idén att ta fram denna altartavla vid speciella tillfällen (kanske när åhörarna till största delen är FÖR budskapet tavlan ger) ger också ett konstigt och hycklande intryck. Synd är väl synd oavsett vem som lyssnar?

Om man inte röstar på moderaterna kanske man inte ska söka inträde till “Moderatklubben”, och framför allt inte förvänta sig att Moderatklubben ska sätta upp propaganda för socialdemokraterna på sina väggar. Gillar man inte att sjunga kanske man inte ska   söka inträde i en gospelkör, och gillar man inte att AIK kanske man inte ska ansöka om medlemskap i just AIK.

Jag tycker också det är så tragiskt att Elisabeth Ohlson-Wallin viger sitt liv åt att trycka ner och kränka kristna. Jag kan aldrig glömma hennes bild av en pingstförsamling där åhörarna gjorde Hitlertecknet mot pastorn vid talarstolen…


Editor's Picks